Terapiile corporale au drept principal scop eliberarea corpului de tensiuni și blocaje cu un impact semnificativ asupra stării de sănătate fizică și psihoemoțională. Între acestea regăsim diferite tipuri de proceduri aplicate în contact direct cu corpul prin intermediul cărora este ajutat organismul să se refacă.
Masajul restabilește buna funcționare a sistemului vascular, limfatic, articular și muscular. Echilibrează tensiunea arterială, îmbunătățește transportul nutrienților în corp și grăbește eliminarea toxinelor, hrănește pielea, o ajută să își recapete fermitatea și elasticitatea, relaxează musculatura și eliberează articulațiile.
Drenajul limfatic acționează în primul rând asupra sistemului limfatic, acela responsabil de sănătatea sistemului nostru imunitar. Prin intermediul acestei proceduri se elimină retenția de apă iar corpul este ajutat să se elibereze de blocajele limfatice apărute fie în urma sedentarismului fie ca urmare a unor leziuni sau accidentări. Astfel, crește puterea de apărare și rezistența organismului în fața bolilor.
Reflexoterapia presupune masarea punctelor reflexe situate la nivelul tălpilor. Pe lângă a fi o tehnică extraordinar de reconfortantă pentru organism, aceasta are efecte asupra stării de sănătate generale a corpului prin capacitatea de a acționa direct asupra sistemului responsabil de starea de disconfort sau afecțiunea resimțită de către client. Se îmbunătățește calitatea somnului, tonusul fizic general și se detensionează sistemul nervos.
Problemele articulare sunt cele care ne opresc din a ne putea bucura de libertatea de mișcare. Masajul osteoarticular vine în sprijinul celor care simt că postura zilnică, acasă, la servici sau în mașină este afectată iar articulațiile își pierd din mobilitate, musculatura se detensionează tot mai greu și corpul pare a fi din ce în ce mai rigid. Masajul osteoarticular permite eliberarea articulațiilor și redobândirea flexibilității.
Fasciaterapia este o tehnică de lucru care se bazează pe o atingere fină dar fermă care îi permite terapeutului să acceseze straturile mai profunde ale corpului, iar clientului îi permite să intre în contact cu corpul său, să conștientizeze blocajele instalate și să se elibereze de ele. Este o tehnică menită să trezească sensibilitatea și senzorialitatea persoanei și să activeze capacitatea de regenare și autoreglare a corpului astfel încât să își recapete vitalitatea, elasticitatea și tonusul.
Când este recomandat să apelezi la una din terapiile corporale prezentate aici?
Răspunsul este ORICÂND. Trăim într-o perioadă în care avem tendința de a lua foarte multe lucruri de-a gata. Din păcate nici corpul nostru nu face excepție. Într-o lume a vitezei cel important lucru pe care îl putem face pentru noi și mai ales pentru corpul nostru este să îi dșm timpul și atenția de care are atât de multă nevoie.
Terapiile corporale sunt cu atât mai recomandate celor care:
- stau prea mult pe scaun iar acest lucru le creează dificultăți
- au antrenamente sportive intense
- sunt în proces de slăbire/detoxifiere
- suferă de probleme articulare și/sau musculare
- au nevoie de recuperare după o accidentare
- suferă de tulburări ale somnului
- au dezechilibre legate de metabolism
- au probleme legate de tranzitul intestinal
- au retenție de apă în corp
- se simt epuizați psihic
- caută un moment care să simtă că este doar pentru ei.